dijous, 26 de febrer del 2009

Imagina la teva escola

Desde l'ajuntament del municipi de Sils volen remodelar una plaça convertint-la en un espai destinat als infants. Com a conseqüència d'això han iniciat diferents accions de participació ciutadana prou interessants. Per exemple, el dia 13 de febrer van convidar a tots els nens d'entre 4 i 8 anys i els hi van explicar contes sobre els elements més significatius d'una plaça i els van animar a dibuixar la plaça dels seus somnis.

No us sembla això una manera fantàstica de recollir els sentiments dels nens, que són els que faran ús de la plaça? Us sembla que es podria fer alguna cosa similar (més destinada als pares) de cara a la nova escola que es preveu fer?

Si ho trobeu interessant podeu consultar el programa d'activitats de l'ajuntament de Sils a www.sils.cat a l'enllaç IMAGINA LA TEVA PLAÇA que trobareu a l'apartat Destacats.

dimarts, 24 de febrer del 2009

Consell de Participació - 23 de febrer

En el transcurs d'aquest Consell de Participació vam estar debatent sobre diferents qüestions organitzatives i funcionals de l'Escola Bressol i del Consell de Participació.

És important dir la voluntat que es va expressar d'oferir la màxima informació als pares i sobretot la possibilitat de poder expressar la vostra opinió i que aquesta quedi recollida i es valori considerablement.

Com a primera mesura d'oferir-vos al màxim d'informació es va decidir penjar les actes dels Consells de Participació a la web de l'Escola. Tan aviat com estigui disponible us informarem.

No dubteu en dir-hi la vostra, ja sigui amb les enquestes amb paper que us facilitin a l'Escola, com per correu electrònic, com a través d'aquest Bloc. No oblideu tampoc que les coses també les podem parlar personalment en qualsevol moment, i l'equip educatiu es va mostrar especialment disposat a rebre les vostres opinions i observacions (sobretot del que creieu que no funciona correctament per tal de poder-ho millorar).

Canvi organitzatiu a l'escola

Ja s'ha posat en funcionament la nova organització de les classes. De moment sembla que l'adaptació a la nova situació és prou bona. Com creieu que ha afectat al vostre fill?

En el procés d'aquests canvis també és remarcable comentar dos temes: La reducció de la recollida als migdies, que ha passat a ser a les 11:45. Això ha estat degut a la necessitat de poder adaptar els horaris de dinar, i que així a les 12:00 els nens ja poden començar a dinar i l'equip educatiu els hi pot dedicar tot el temps que necessiten.

El segon canvi a comentar és la contractació d'una altra persona. Actualment ja ha anat uns dies a l'escola per veure com funciona tot plegat, i a partir de la setmana vinent s'incorporarà, inicialment per un període de 6 mesos.

Fons educacional

Com ja dereu saber, amb la quota de matrícula de l'escola hi ha una part destinada per a fons educacional. Aquest fons es pot invertir en diferents àmbits: material per l'escola, xerrades professionals, arts escèniques (contes, pallassos, etc).

És d'interès de l'equip educatiu i de l'AMPA, rebre opinions i idees de com es podrien invertir aquests diners de cara als propers anys. També crec que és d'interès de tots nosaltres que es destinin aquests diners al que considerem més convenient pels nostres fills.

Que creieu que es podria fer l'any vinent? Animeu-vos a afegir qualsevol idea que se us acudeixi clicant els comentaris d'aquesta entrada.

dilluns, 23 de febrer del 2009

Benvinguts al Bloc!

Aprofitant la cel·lebració del Consell de Participació del dia 23 de febrer de 2009 aprofito per obrir aquest espai de participació on hi podreu trobar els temes que més us interessen sobre l'Escola Bressol que assisteix el vostre fill/a.

Periòdicament aniré obrint els temes i us permetrà estar al corrent del que va succeïnt a l'Escola i també hi podreu afegir comentaris. Els comentaris són totalment anònims. Us animo a dir-hi la vostra en tots els temes que es vagin obrint.

També veureu a la part dreta d'aquest bloc un espai amb enllaços que us poden ser d'interès, i un espai d'enquesta, no dubteu en votar l'opció que hi estigueu més d'acord.

Espero que ens trobem sovint en aquest lloc i que la participació vagi en augment, així podrem aconseguir l'escola que volem entre tots.