dissabte, 18 d’abril del 2009

La salut dels nostres fills

El passat dijous 16 d'abril es va cel·lebrar una xerrada sobre diferents aspectes relacionats amb la salut dels nens. Va ser a càrrec de la pediatra Roser Teixidor i l'infermera Ester Masó. L'organització va anar a càrrec de l'AMPA destinant-hi alguns ingressos del fons educacional.

Ja havíem tingut l'oportunitat de parlar sobre com es podien gestionar els ingressos d'aquest fons. Considero que aquest és un exemple de bon aprofitament ja que la xerrada va ser d'allò més interessant i amb un èxit d'assistència considerable.

Què us va semblar la xerrada? quins altres tipus de xerrades considerarieu interessants que s'organitzéssin?

dimarts, 7 d’abril del 2009

El poder de la música...

Diuen que un nen de menys d'un any pot aprendre a escoltar música. Podeu posar-li una música lenta i ballar amb ell. Llavors li podeu posar música amb un ritme ràpid i podreu saltar al mateix compàs amb el nen.

La música combinada amb la lletra pot contribuir amb gran mesura al desenvolupament del llenguatge del nen. També podem utilitzar els cd's a casa i al cotxe per divertir-nos mentre estimulem la seva memòria.

Moltes vegades utilitzem el recurs de les cançons per passar una bona estona, però ja recordeu sempre tota la lletra? Us adjunto us quants enllaços on hi podeu localitzar les lletres d'aquestes cançons de tota la vida:
http://blocs.tinet.cat/blog/canconer-infantil
http://www.iesronda.org/professor/mtarrago/canconer/canconer.htm
http://www.edu365.cat/infantil/musica/index.htm

També podeu trobar algunes cançons al Youtube:
Sol solet

I altres cançons i entreteniments al Youtube:
Susanita tiene un raton
El rey león
Pocoyo

A partir d'aquests enllaços anteriors en podreu trobar d'altres. Si trobeu algun altre enllaç el podeu compartir com a comentari.

Setmana dels contes

Durant aquesta setmana es cel·lebra la Setmana dels contes de la nostra escola. Els contes estimulen la imaginació i la motivació dels nens. Es queden quiets, escoltant i amb tensió i cert nerviosisme només d'escoltar "Hi havia una vegada...". Entren en un món ple de màgia i d'il·lusions.

Imagino que és per això i molt més que s'organitza aquesta setmana, on ens permet als pares explicar aquestes històries no només als nostres fills a casa nostra, sino a tots els companys que es troben cada dia a l'escola.

Com t'agradaria participar-hi? Com t'has assebentat d'aquesta activitat? Com creus que es podria canviar l'organització per a sentir-te més implicat i motivat a formar-ne part? O per altra banda hi participes activament i t'està semblant una experiència de primera?