dijous, 21 de maig del 2009

MOCA la MOSCA mentre PELA la PERA

Interessant i entretinguda xerrada la que ens va deparar ahir al vespre la logopeda Sílvia Barret. Tots estem preocupats, en diferent mesura, sobre els possibles defectes a l'hora de parlar dels nostres fills (o nosaltres mateixos), i això ho vam podem comprovar durant la sessió. Crec que la podríem considerar d'intensa ja que les preguntes i intervencions van ser constants. Entre altres defectes i/o problemes explicats per la Sílvia, també ens va comentar el perque de vegades els nens diuen MOCA enlloc de MOSCA, o perque confonen la PELA amb la PERA.

Resumint els continguts de la xerrada jo en vaig treure dues conclusions:
1. No us preocupeu, tots els problemes de parla tenen solució
2. És important utilitzar el sentit comú, podràs resoldre moltes situacions

Ah! una recomenació per les mares: Si el vostre fill no sap dir bé la R i el porteu al logopeda, si us plau, comenteu-li la nacionalitat del vostre marit, sobretot si és francès!

diumenge, 10 de maig del 2009

Conscienciats pel medi ambient?

Parlant amb sinceriat hauria de dir que fins fa poc era una persona no conscienciada amb el medi ambient. Amb els anys he anat incorporant la filosofia i aquest darrer any he experimentat un canvi en la meva mentalitat: Em sap greu malbaratar innecessàriament qualsevol tipus de recurs (energia, envasos, material reciclable ...) de la nostra vida quotidiana. Així doncs vaig prenent mesures per a millorar aquesta situació. El primer que he fet ha estat comprar-me un Boc'n Roll pel meu esmorzar diari i ja fa uns mesos que no genero paper de plata en els meus residus.

Desde el departament d'Educació Ambiental de la Generalitat de Catalunya s'ha posat en marxa el Programa Escoles Verdes per integrar el medi ambient amb els plans d'estudis. La gran majoria de centres adherits corresponen al 2n cicle d'ensenyament, però ja hi ha algunes llars d'infants adherides i d'altres escoles bressol interessades en poder-ho fer.

Un exemple curiós és el de l'escola argelina de Mellakou. Podeu llegir la notícia el jardín mágico del colegio verde de Mellakou. La foto que ilustra aquest text és un exemple de com reciclen les pissarres per convertir-les en un rellotge.

Però i a la nostra escola, estem fent alguna cosa per contribuir en la preservació del medi ambient? Hi ha hagut alguns pares que ja han deixat una bossa de roba a l'escola per emportar-se el que els hi toca netejar periòdicament, evitant així alguna despesa en bosses de plàstic. Com creieu que podríem col·laborar en aquest aspecte?