dimarts, 29 de desembre de 2009

Passió per la fotografia?

No ha estat a l'atzar que se l'ha anomenat "revolució" digital a la nova era que estem visquent, amb la casa plena d'aparells i sense prous endolls per carregar les bateries dels múltiples aparells. Per cert, he sentit que estan treballant per treure un carregador universal. Seria una gran notícia pel medi ambient i per la nostra organització personal poder disposar d'un sol carregador; em sembla però que de moment només ho faran pels mòbils, que ja seria una gran cosa.

Fins fa pocs anys (bé, ara ja en comença a fer uns quants) molta gent tenia càmara de fer fotos, tot i que era estrany veure més d'una persona fent fotos en un acte, com podria ser la festa de l'escola. Actualment el que és estrany és veure menys de dues persones fent-ne. Els avantatges de les càmares digitals ens han portat a aquest paradigma. Creieu però que la foto és una mostra que la passió per la fotografia ha augmentat, o és simplement una eina que ens permet plasmar la passió pels fills? Ja fa temps que us volia mostrar aquesta foto de la festa del curs passat, disculpeu si no ho he fet fins ara.

Si teniu alguna idea per fer alguna activitat amb fotos (que als nens els hi encanta mirar fotos) no deixeu passar la oportunitat de fer-la pública.

dimecres, 9 de desembre de 2009

L'aventura de ser pares

"Visquem amb alegria el fet de ser mares i pares. Basem la nostra relació amb els fills en el respecte i l’acceptació mútua; assumim el nostre paper amb esperit positiu, sent coherents i espontanis, però oberts a la reflexió. Potser allò que ens sembla un problema no ho sigui tant, si aprenem a trobar solucions".

A l'anterior paràgraf heu pogut llegir un fragment del llibre "L'aventura de ser pares". Segurament desde que vau rebre la notícia que estàveu esperant el vostre fill fins al dia d'avui heu llegit algun llibre relacionat amb el fet de ser pares. Potser l'heu comprat, potser us l'han deixat o l'heu agafat a la biblioteca, o fins i tot l'heu pogut trobar a l'escola bressol. És per això que desde l'Escola es volen anar incorporant més llibres a la seva biblioteca personal i els interessaria saber l'opinió dels pares: Us agradaria trobar-hi algun llibre concret? o que tractés sobre algun tema específic?

Quin tipus de llibres us agradaria poder trobar a l'escola? I si teniu algun títol concret no dubteu en fer-ho saber.

Bona lectura!

Xerrar per xerrar?

És clar que no! almenys aquesta no és la intenció. Desde els representants de l'Ampa s'estan estudiant quines xerrades poden portar a terme durant aquest curs. Els hi agradaria poder organitzar unes xerrades que fóssin del màxim interès; entre les que s'estan estudiant hi podem trobar un parell amb els títols "Premis i càstigs" i "Relació entre germans".

Particularment m'interessa bastant la de "Premis i càstigs", cada dia que passa els nostres fills són més llestos i hem de pensar continuament com ho podem fer per fer-los entendre el que està bé i el que està malament. Crec que aquesta xerrada podria ser una ajuda. Per la que fa referència a la relació entre germans no m'interessa especialment en aquests moments, tot i que segurament hi assistiria ja que la trobo d'interès general.

Podeu presentar les vostres propostes i els vostres comentaris ajudant així als representants de l'Ampa en la seva elecció.

Unes setmanes més tard...

Només algunes setmanes més tard de les fotos de l'anterior entrada, i les parets de la nova escola ja estaven col·locades, ara si que ja ens podem anar fent a la idea de com quedarà.

Si que podem dir que la cosa no està parada i es va avançant. Ara faltarà fer els interiors, que no és poca cosa. Esperem que no surtin masses entrebancs i pugui anar avançant com en els darrers mesos.