divendres, 5 de febrer del 2010

Quin comiat es mereix l'escola?

Les obres a l'escola nova van avançant, i més tard o més d'hora es farà la corresponent inauguració per donar pas a la seva posada en funcionament. Això si, en detriment del'actual escola. Tots tenim ganes de poder fer aquest pas, però segurament apareixeran alguns sentiments contradictoris: Són ja molts anys de servei de l'actual escola i tot i que ens ha quedat petita farem el trasllat amb una mica de recança.

Es per això que fa alguns dies que hi vaig donant voltes i pensava que seria bo fer-li un comiat tal com es mereix. No sé quina podria ser la fòrmula, se m'ha acut per exemple que es podria fer un acte de tancament a la mateixa escola, a continuació fer una cercavila fins a l'escola nova amb un objecte símbolic i acabar amb la inauguració i la posterior festa.

Feu les vostres propostes, ara sou a temps de deixar la vostra petja a l'escola on han passat tantes hores els vostres fills.

I si neva?

Sempre tens un punt d'alegria quan veus que comença a nevar, i diumenge m'en vaig anar a dormir amb la satisfacció d'haver d'haver vist una mica de neu. La meva sorpresa va ser quan em vaig llevar el dilluns per anar a treballar; no m'esperava aquella emblanquinada. Vaig estar uns moments dubtant si era prudent agafar el cotxe per anar fins a Girona, però vaig veure que no hi havia molta neu. Amb les cadenes al portaequipatges per si de cas, vaig pujar al cotxe i cap a treballar. La carretera estava molt i molt gelada, us ben asseguro que en tot el trajecte no vaig superar els 70 km/h. Al arribar al destí vaig pensar que possiblement el més prudent hagués estat quedar-me a casa fins que surtís el sol i llavors anar a treballar. Tú pots anar molt en compte, però sempre hi pot haver algú que no vigila prou i pot provocar algun accident en que hi puguis estar involucrat.

Deixant de banda la meva història personal, alguns pares van trucar a l'escola bressol i la recomenació va estar que si podien evitar portar-hi el nen millor. Crec que en cap cas es va dir que no s'hi podia portar. Segons el protocol de l'escola, els dies de nevada hi ha serveis mínims i s'aconsella no portar els nens.

La nevada d'aquest any no ha estat considerable, i diria que la majoria van poder anar a treballar amb normalitat, ja que l'estat de les carreteres a partir de les 9.00 del matí no impedia la seva circulació. Si que em consta que algun pare no va anar a treballar per vigilar el nen, que no l'havia portat a l'escola segons les recomenacions.

Amb tot això, m'agradaria proposar un repàs en el protocol de les nevades de l'escola. Considero que era prudent no circular a primera hora del matí, però a partir de mig matí no vaig detectar cap anormalitat en el funcionament diari de qualsevol altre servei.

Si voleu podeu repassar el protocol de nevades a la web de l'escola.