dimarts, 12 d’octubre del 2010

El plaer de xerrar

Molt interessants van ser les xerrades del curs passat, en podeu trobar alguna referència a les entrades Efecte boomerang i Tothom parla del meu germà petit. Altres anys també havíem pogut gaudir de xerrades d'algunes mares, aprofito per felicitar-les i agraïr la seva participació.


De nou, aquest any els membres de l'AMPA estan pensant quines poden ser les xerrades que més puguin interessar a tothom. Els podríem ajudar fent alguna proposta d'algun tema que us pugui semblar d'interès.

Si hi ha qualsevol pare o mare que per la seva professió o coneixement pugui aportar informació que consideri interessant, l'animo a que es posi en contacte amb els membres de l'AMPA per tal de poder organitzar alguna xerrada.


A la taula i al llit, al primer crit

Com respondriem a la següent pregunta: mengem amb estovalles a casa nostra? La resposta pot ajudar a definir-nos si els nens han de menjar amb estovalles o sense. No veig massa inconvenient en menjar sense, però a casa sempre les posem i en Tavi de vegades ens "ajuda" a posar-les. Desde l'equip educatiu es considera que és una qüestió pedagògica i troben interessant continuar amb aquesta dinàmica.

També creuen que els nens de 0 a 1 anys tenen necessitats diferents a l'hora de menjar que els de 2 a 3 anys. És evident que l'atenció que requereixen els nadons no té res a veure amb la vigilància dels més grans. És per això que també es considera una qüestió pedagògica el fet de dinar a la mateixa aula enlloc de fer-ho tots plegats al menjador.

Crec que no costaria massa estar-hi tots d'acord si no parléssim de qüestions sanitàries. En la darrera visita de sanitat, fa pocs dies, es va tractar el tema i el tècnic de sanitat va dir que no hi havia problema sempre que es complís un protocol de neteja. Tot i que ja s'estan aplicant les recomenacions, desde l'equip educatiu estan redactant el protocol que caldrà seguir al peu de la lletra.

Pel que fa a la neteja de les estovalles ja s'ha fet algun pas per a poder tenir rentadora a l'escola i que es puguin netejar sempre amb les mateixes condicions. L'AMPA ha expressat la voluntat de col·laborar amb la financiació i el personal de neteja es podrà organitzar per a poder-ho fer. Esperem tenir novetats ben aviat.



dissabte, 9 d’octubre del 2010

(re)Distribució horària

No és nou el debat de l'horari de recollida de la nostra escola bressol. Any rera any tractem el tema sense poder trobar una solució que satisfaci a tothom. En la darrera assamblea uns quants pares van manifestar la seva necessitat de poder recollir el nen més tard de les 17:00 i abans de les 18:00. Entre tots els assistents es va acordar que no hi hauria problema en que es donés aquest privilegi a unes quantes persones que ho necessitéssin. És per això que es va passar una enquesta als pares demanant les seves possibilitats de recollida.

En la reunió periòdica que fem alguns dels membres del Consell de Participació hem tornat a debatre el tema i hem acordat que l'horari de recollida a la tarda és de les 16:45 fins a les 17:00 exceptuant els casos de necessitat que podran anar a recollir els seus nens de 17:30 a 18:00. Hem intentat trobar la solució que més podés adir-se a les necessitats dels pares i de l'organització de l'escola.

Recordar-vos que tothom té els mateixos drets i en casos puntuals podeu contactar amb l'equip educatiu per resoldre la vostra situació personal. Us demanaria també que feu ús d'aquesta flexibilitat les persones que realment ho necessiteu. Si som respectuosos amb els que ho necessiten, ho seran amb nosaltres el dia que ho necessitem.