dissabte, 4 de juliol del 2009

Escola d'estiu

Crec que hi ha molts pares, entre els que m'hi puc incloure, que no sabien que l'escola bressol funciona de manera diferent a l'estiu. Alguns pares si que han detectat que hi ha canvis de personal, i això ha afectat negativament als seus fills.

El curs escolar finalitza al juny, i els mesos d'estiu l'escola no funciona amb les mateixes condicions que durant la resta de l'any, basat únicament amb el canvi de personal degut a les vacances. Heu notat algun canvi que en aquest aspecte? Creieu que s'hauria de plantejar d'alguna altra manera? O trobeu encertat aquest funcionament?

Per altra banda a l'estiu també s'incorpora la "brigada jove", un grup de persones joves del poble que ajuden en diferents tasques. Les persones assignades a l'escola no tenen cap responsabilitat ni es queden sense cap vigilància de l'equip educatiu. Les seves tasques són de suport i poden passar per exemple per parar taula o posar els pitets als nens.

5 comentaris:

  1. Doncs la veritat és que no ha estat així cada estiu. És el primer any que hi ha gent de la Brigada Jove a l'escola bressol. Crec que els nostres fills noten un canvi exagerat. Van passar d'anar cada dia a l'escola i trobar-se a les mateixes educadores, a arribar un dia i que les educadores havien canviat, no una ni dues si no que de cop s'han trobat a noies que no havien vist mai abans. Anar a una escola bressol, ni que sigui a canviar pipets, o a parar taula, no crec que sigui una activitat perquè nenes joves aprofitin per passar l'estiu. Amb tots els pares amb qui he parlat del tema, hem coïncidit que els nens no van contents a l'escola. Ploren a l'entrada quan no ho havien fet mai. Sembla que portem els nens a guardar a un casalet d'estiu més que portar-los a l'escola bressol. Això trenca l'esperit de la nostra escola. Quan un nen entra li fan un periode d'adaptació i en canvi quan arriba l'estiu deixem l'adaptació de banda? No ho trobo coerent!

    ResponElimina
  2. Personalment, a casa hem notat molt el canvi, va ser marxar l'Eva (per casar-se i fer vacances, només faltaria) i arribar a les 8:30 a l'escola plorant, l'Helena tampoc hi era, ens trobàvem la Marta, que ja la coneix, però després es quedava amb la Laia (que ja la tenien de l'any passat), però són nens, d'un any l'altre es recorden de la gent?. El mes de juliol al portar-la a les 9h. em vaig adonar que a la classe dels grans passava el mateix, es trobàven amb una altra educadora, i nenes de la brigada.
    Alguns ploraven, la meva inclosa, per sort s'adapten a tot i ara ja hi van més contents. Tothom té dret a fer vacances i l'estiu tot funciona diferent, però crec que en pocs dies hi ha hagut massa canvi de gent per ells. Potser de cares a altres anys es podria fer més progressiu.

    ResponElimina
  3. Jo també he notat un canvi amb el meu petit. Abans plorava quan l'anava a recollir a les 17h. perquè no volia marxar de l'escola (senyal de que s'ho passa d'allò més bé). Ara, quan vaig a les 15h. a recollir-lo ve corrents a mi i m'abraça i em diu "anem" (perquè vol marxar?)

    ResponElimina
  4. jo tinc vacances,la meva nena fa vacances,te dret oi?.Els nens saben que,en alguns casos, els pares estan a casa,gaudint de la piscina ,i ells han d'anar a l'escola,han d'estar contents?o voldrien quedar-se amb la mama ,el papa i el germà.Jo ho tinc clar!!!!.Si la meva filla no em trobessi a faltar si que patiria!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. Tal com s´indica en el primer comentari, es vigila que l´adaptació del nen sigui paulatina tant amb l´entorn com amb la gent. Tenint en compte que a l´estiu hi menys nens, no es podria fer que les baixes de personal per qüestions diverses fossin proporcionals als nens que s´han d´atendre?.

    ResponElimina