divendres, 3 de juliol del 2009

Pitets NO nets

Periòdicament quan anem a buscar el nen ens trobem amb una bossa amb roba de l'escola per rentar, com poden ser les estoballes o els pitets. Desde l'equip educatiu s'ha detectat un problema per controlar aquesta neteja, sobretot referent als pitets. De vegades es retornen igualment bruts i de vegades ja no es retornen. Això fa que no sempre hi hagi prou pitets per tots els nens assistents a l'escola.

En una recent reunió (entre els membres del Consell de Participació) s'ha parlat de com es podia resoldre la situació. Han sortit idees com sancionar econòmicament qui no retorni els pitets o com que cada nen tingui els seus propis pitets i que cadascú es renti únicament els seus.

No hem arribat a una solució que ens hagi semblat prou bona a tothom. Com creieu que es podria resoldre aquest problema?

9 comentaris:

  1. Jo crec que el millor es que cada nen tingui els seus propis pitets, així segur que cada pare s'encarregarà de portar-los quan calgui i rentar-los.

    ResponElimina
  2. Jo també penso que si tenen problemes amb els pitets, una solució seria que els nens tinguessin els seus pitets personalitzats i aixi cada pare es preocuparis de portar-los cada setmana.
    No trobo normal que un pare porti al dia els pitets i que com que llavos no n'hi hagin no es possin i els nens arribin com arribin (ja se sap son petits i per aixo serveixen els pitets)

    ResponElimina
  3. Estic d'acord que una solució seria que cada nen tingués els seus, l'unic problema que hi veig és que per les mestres no seria tant pràctic com ara, doncs haurien de controlar que cada nen portés els seus...
    De totes maneres no és just que per culpa d'alguns ens toqui el rebre a tots...

    ResponElimina
  4. Jo estic d'acord amb què cada nen tingui el seu pitet. De fet, a la bosseta del meu nen cada setmana poso els 10 pitets i el divendres no en queda cap. Dilluns,tornem a començar. No costa res rentar 10 pitets ( o menys)a la setmana....

    ResponElimina
  5. Estic d'acord amb les opinons anteriors, una solució podira ser que cada nen tingués els seus, però voldira dir molt més control i temps per part de les mestres per no perdren cap. La veritat és que el que estem fent el grup de mitjans ho trobo bé, cada nen té una bossa amb 10 pitets, cada dia n'utilitzen dos, això vol dir que el divendres no en queda cap, el dilluns els tornem i llestos, m'he fixat que hi ha nens que no en porten i és perquè ja no n'han tornat, però i si un pare diu que els ha tornat però la bossa és buida (aquí ja tenim un problema). Una solució podria ser econòmica, quan toques la butxaca d'algu la gent respon, cada nen disposa de 15 pitets, la primera setmana en gastarà uns 10, per tant si no els torna encara ni qudaran 5, si passades dues setmanes i no n'ha tornat cap, a la quota del següent mes se li cobren els quinze pitets per poder-ne comprar més.
    Mira la veritat és que és complicat, això les mestres haurien d'opinar per mirar de buscar una solució conjunta, ja que no és just pagar justos per pecadors.

    ResponElimina
  6. Mireu ,a molts llocs a on les escoles compleixen totes les normatives de sanitat (sense draps ni rs de roba,tret de les tovalloles personalitzades de cada nen).,els pitets que s'utilitzen són d'un sol ús.
    Només és un apunt.

    ResponElimina
  7. Doncs la veritat és que el que a mi m'estranya és que els pares ens haguem de fer càrrec de rentar, els pitets, les estoballes, les joguines... Parlant amb pares que porten o que han portat els seus fills en altres escoles bressol, no n'he trobat cap que m'hagi dit que es porten la roba bruta a rentar a casa.
    Hi ha serveis de bugaderia per fer-ho. Persolament que crec és la sol.lució més neta que es pugui trobar. Mire'm ho fredament. Qui renta la roba dels nostres fills? A quina temperatura es renta i amb quines peces de roba es barreja? Tots ho fem tan bé com sabem, però és sempre la forma més correcta? Per rentar potser si però ... i per desinfectar?
    I deixant a part la neteja i desinfecció. No tenim prou feina a casa que haver-nos d'emportar la de l'escola?
    Una bugaderia recull la roba i la torna en unes hores.
    Hi ha alguna explicació perquè ens l'haguem d'emportar a casa? Potser si i jo no la sé.
    És una opinió.

    ResponElimina
  8. Gloria la resposta és senzilla,vivim en un poble petit sense servei de bugaderia diari.
    A l'escola actual no hi ha espai per una rentadora per que el servei de neteja ho faci.
    Pot ser a l'escola nova......ho podem dir a la propera asamblea de pares.

    ResponElimina
  9. Nosaltres considerem que tot s´hauria de rentar a l´escola: més control amb la neteja i desinfecció que seria igual per tothom. Si el cost d´aquest servei que sabem que existeix a d´altres escoles inclús públiques és molt elevat, pensem que tal com fins ara ens envien la roba per netejar nosaltres, els pitets els podem aportar cada pare i també netejar-los. I per facilitar la tasca de les cuidadores, que siguin elles les que ens indiquin quantitat i model.

    ResponElimina