divendres, 5 de febrer del 2010

I si neva?

Sempre tens un punt d'alegria quan veus que comença a nevar, i diumenge m'en vaig anar a dormir amb la satisfacció d'haver d'haver vist una mica de neu. La meva sorpresa va ser quan em vaig llevar el dilluns per anar a treballar; no m'esperava aquella emblanquinada. Vaig estar uns moments dubtant si era prudent agafar el cotxe per anar fins a Girona, però vaig veure que no hi havia molta neu. Amb les cadenes al portaequipatges per si de cas, vaig pujar al cotxe i cap a treballar. La carretera estava molt i molt gelada, us ben asseguro que en tot el trajecte no vaig superar els 70 km/h. Al arribar al destí vaig pensar que possiblement el més prudent hagués estat quedar-me a casa fins que surtís el sol i llavors anar a treballar. Tú pots anar molt en compte, però sempre hi pot haver algú que no vigila prou i pot provocar algun accident en que hi puguis estar involucrat.

Deixant de banda la meva història personal, alguns pares van trucar a l'escola bressol i la recomenació va estar que si podien evitar portar-hi el nen millor. Crec que en cap cas es va dir que no s'hi podia portar. Segons el protocol de l'escola, els dies de nevada hi ha serveis mínims i s'aconsella no portar els nens.

La nevada d'aquest any no ha estat considerable, i diria que la majoria van poder anar a treballar amb normalitat, ja que l'estat de les carreteres a partir de les 9.00 del matí no impedia la seva circulació. Si que em consta que algun pare no va anar a treballar per vigilar el nen, que no l'havia portat a l'escola segons les recomenacions.

Amb tot això, m'agradaria proposar un repàs en el protocol de les nevades de l'escola. Considero que era prudent no circular a primera hora del matí, però a partir de mig matí no vaig detectar cap anormalitat en el funcionament diari de qualsevol altre servei.

Si voleu podeu repassar el protocol de nevades a la web de l'escola.

3 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord en que s'ha de revisar el protocol de nevades!! S'ha de tenir ben clar què fer en un moment aixì...
    Com molt bé has dit, a mig matí es podia circular perfectament per tot arreu

    ResponElimina
  2. Jo hagues pogut anar a treballar sense problema, ja que com molt be heu dit, a partir de les 9h. del mati es podia circular per les carreteres sense problema. El que passa ès que no hi vaig anar...Al matí vaig demanar informació a l'escola i em varen aconsellar no portar els nens,si m'els podia tenir a casa millor, que hi habia un servei minim, però que a lo millor a les 10h. del matí ens trucaven per que els anessim a recollir. Aquesta va ser la resposta !!! Em vaig quedar una miqueta parada i després de dubtar una estona, vaig decidir no portar els nens a l'escola...si jo anava a treballar, qui els aniria a recollir a les 10h.??? Per mi va suposar un trasbals...Inclús cap a les 10h. vaig anar a l'escola a veure com estava la situació...i em va donar altre cop la sensaciò que no volien més nens...serveis mínims...sé que no hi habia mestres, però...perquè?? No ho he acabat d'entendre. Em sap greu el comentari. Però més greu em va saber per la meva filla, que tenia unes ganes boges d'anar a l'escola i ensenyar el seu "mono" de neu a tots els seus amics...No se si amb algun pare li va passar el mateix??? o potser el que hauria tingut que fer ès "aquí et quedes filla meva" i jo m'en vaig, però...no sòc així...o no vaig tenir el valor per fer-ho... O inclús portar-la a la tarda, (que sí que vaig anar a treballar). També me l'haurien tingut que voler no?...

    ResponElimina
  3. Crec que hi hauria d'haver un protocol més clar. Crec que l'ajuntament hauria de ser qui dies si hi ha o no escola. I a més m'agradaria saber què significa serveis minims. Si hi ha serveis minims deu ser que es pot portar els nens a l'escola, no?? O minims vol dir només per uns quants???

    ResponElimina