diumenge, 6 de juny del 2010

Berenar dues vegades

Què han de fer els nens quan surten de l'escola? primer de tot berenar, no? aquest és un costum bastant habitual i que ha observat l'equip educatiu i l'ha fet extensiu al Consell de Participació. La qüestió és que sovint passa que els nens berenen a l'escola i al cap de poc, quan en surten, tornen a berenar.

Us sembla que hi hauria d'haver una coordinació en aquest aspecte? Ja sigui suprimint un dels dos berenars com equilibrant el que mengen, com a mínim que no berenin dues vegades el mateix.

7 comentaris:

  1. Crec que tothom te dret a fer amb els seus fills el que vulgui, però el que no trobo normal ès que aquests nens, "que sòn comptats", es quedin JUSTAMENT al pati de l'escola a berenar a la sortida...els pares podem decidir el que més els hi convé als fills, però els nens creuen que el que veuen fer als altres nens ès millor...berenar devant de tots els altres nens que surten de l'escola sense importar-los el que puguin sentir o pensar els altres pares al respecte. Molts pares creiem que berenar a l'escola ès suficient... Si aquests pares volen tornar a donar de berenar als seus fills, seria oportú, si més no, fer-ho fora del recinte escolar. Ès una opiniò!!! i no devant de tothom. A més, els nens no s'han de recollir abans de les 17:00h ??? Perquè n'hi han que es queden fent tartulia dins l'escola fins les tantes??? tampoc ho trobo normal...

    ResponElimina
  2. Per supossat que tothom fem el que creiem més convenient per als nostres fills, només faltaria!!

    Pel què sé no hi ha cap mal en berenar dues vegades o sopar quatre; es que no feu el tallat després de dinar o el toc el cap de setmana?

    L'espai l'ocupem els pares amb els fills, la responsabilitat és nostre i sí, sempre els recollim abans de les cinc. Si hi dono menjar a la meva filla és sota la meva responsabilitat i si no vols que els teus fills la vegin com menja pues surt, o és que vols quedar-te a fer tertúlia? Si és així nosaltres encantats, i si vol un tros de pa o de fruita doncs ja li donarem.
    Pot ser els teus fills no han berenat prou i tenen gana, quin mal hi ha? Jo quan tinc gana menjo i crec que tothom hauria de fer el mateix. Però això ja és ficar-me on no em demanen.

    Pel que fa a si podem ocupar l'espai de l'escola, crec recordar que ens van dir que sí, de tota manera si no el vols ocupar tu, no veig en què et podem molestar.

    La meva filla menja molts cops al dia, menja ua dieta variada i quasi de tot, és una nena sana i feliç, gràcies per l'interés.

    Elvira, mare de l'Ada

    ResponElimina
  3. Jo voldria fer un altre comentar-hi en referència al berenar de l'escola. Penso que estaria molt bé, que enlloc de menjar tantes galetes i pa amb xocolota, algun dia els donessin alguna peça de fruita. Quan vaig deixar el nen a berenar a l'escola, vam passar de menjar fruita cada dia per berenar, a no menjar res de fruita. Ja que hem de potenciar que els nostres fills mengin molta fruita penso que seria una bona proposta de cara el curs vinent, variar una miqueta el menú i posar-los algun dia fruita.

    ResponElimina
  4. En referència al comentari principal, voldria dir que la meva intensió no era, primer de tot, ofendre a ningú. Si tu t'has pogut sentir al.ludida, tu sabràs!!! Deixo molt clar, que es tracta d'una OPINIÒ, com tu pots tenir la teva al respecte, sense esperar que tothom hi estigui d'acort o creiem que sigui la correcte. També voldria dir en referència al teu comentari:"fer el tallat després de dinar o els tocs el cap de setmana..." que estèm parlant d'INFANTS... i la comparació no la trobo massa apropiada. Només això. GRÀCIES.

    ResponElimina
  5. En referència al comentari, sí que és comparable. Jo em refereixo que no hi ha cap estudi que digui els cops què ha de menjar un infant. En tot cas, quan tingui gana, no?( Sí ja sé que el pediatra us dona uns fulls que diu quatre cops,em sembla. Però t'asseguro que ell no sap la gana que poden tenir els nens en un moment donat, ni tots els nens mengen el mateix ni la mateixa quantitat). Tothom sap que és més sà menjar poc i sovint que no pas tres o quatre cops al dia.

    És clar que em sento aludida, totalment, jo cada dia porto fruita per a la meva filla i em quedo fora parlant, així que, sí parles de mi.

    Jo preferiria que no mejessin xocolata, ni iogurts ensucrats, ni natilles, ni galetes. Així que sota la meva opinió treuria abans el berenar de l'escola.

    Us he de deixar que la nena ha sopat fa una mitja hora i ara vol un préssec!!!!

    ResponElimina
  6. El que em plantejaria jo és si és realment necessari berenar a l'escola (i parlo pels més grans), si és que gairebé la majoria de nens, tornen a berenar al cap d'una horeta. És que a l'escola, a l'hora de berenar, no mengen gaire perquè encara no tenen gana? Potser ens podriem estalviar aquest àpat? o és que berenen bé a l'escola i després tornen a tenir gana?

    Això ens ho haurien de dir les educadores. Si no ens han plantejat de treure el berenar de la tarda és perquè deu anar bé?

    En Jan sortint de l'escola, on de vegades menja bé i d'altres no tant, torna a berenar. No pas al pati de l'escola, però si de camí cap a casa. Al cap i a la fi... d'aquí a quatre dies, per força, ho haurà de fer així.

    Per cert, hi ha alguna normativa que digui que els pares no es poden quedar al pati amb els seus fills a la sortida de l'escola? Si és així els pares que s'hi queden s'ho haurien de plantejar. Si no és així, no hi ha res a dir. A no ser que aquests pares molestin als nens que es queden dins l'escola, en aquet cas, crec que haurien de ser, un altre cop, les educadores qui diguessin alguna cosa.

    Només és la meva opinió.

    ResponElimina
  7. Totalment d'acord amb la Glòria. I si el fet que es quedin alguns pares al patí no va en contra cap normativa ni genera cap problema crec que no hi ha res a dir.

    I que cadascú faci el que cregui millor per els seus fills, respectant a la resta és clar. Sovint podem tenir la sensació que ho fem millor que la resta, però no hi ha dubte que sovint també ens equivoquem.

    ResponElimina