diumenge, 8 d’agost del 2010

(des)Acord horari


Podeu fer revisió de les passades entrades "3/4 de discòrdia" i "reflexió horària". Són uns quants els pares que proposaven una amplicació en l'horari de recollida. Aquest tema ha estat debatut i estudiat pels membres del Consell de Participació i per l'equip educatiu però malauradament no s'ha pogut arribar a una bona solució pels pares.

El problema és bàsicament de recursos i organització. Les educadores de l'escola disposen d'un nombre d'hores limitat (igualment que en la majoria de feines) i les necessitats durant tot el dia fan que a les 17:00 ja hagin esgotat aquestes hores, de manera que si s'allargués l'horari de recollida tan sols fins a les 17:15, suposaria que haurien de "regalar" 1 hora i 15 minuts a la setmana. No cal que parlem de la possibilitat d'ampliar l'horari a les 17:30...

Estic convençut que hi hauria una possibilitat que les educadores es podéssin organitzar diferent durant el dia i poder aconseguir aquest quart d'hora. L'equip educatiu no ho ha pogut aconseguir, desde el Consell de Participació hem revisat l'organització i tampoc hem sigut capaços de proposar una solució.

Una solució seria ampliar el personal de l'escola. L'actual situació econòmica que estem passant, i en particular la de l'ajuntament, no permet augmentar les despeses de l'escola. També estic convençut, i en aquest cas encara més, que l'equip de govern podria fer una reducció de despesa de l'ajuntament sense que afectés a la qualitat del servei de l'escola bressol. Tot i que vull recordar que no hem de perdre de vista la situació econòmica actual i la necessitat de reduir despeses.

Em sento impotent davant aquesta situació i en les darreres reunions, del Consell de Participació i també amb l'equip de govern, he deixat constància de la meva opinió: L'Escola Bressol Pescallunes té una qualitat de servei gairebé excel·lent i gaudeix d'un més que saludable prestigi a la demarcació, en podem donar gràcies als recursos que ha invertit l'ajuntament i la professionalitat de l'equip que ha estat treballant a l'escola desde la seva creació. No vull fer cap retret a ningú, tot això és degut a la nostra "amiga" i coneguda crisis econòmica i la dificultat en gestionar-la, però amb l'actitud actual de l'equip de govern i educatiu sens dubte que es reduïrà la qualitat de l'escola en els propers cursos, esperem que no ens passi massa factura en el futur.


1 comentari:

  1. La veritat, es que a nosaltres ens sap molt greu que no s'hagi pogut aconseguir allargar l'hora de recollida fins a les 17:15h, ja que per només 15 minuts nosaltres no podem anar a recollir la Paula i segur que altres pares es troben igual.

    ResponElimina