dimarts, 12 d’octubre del 2010

A la taula i al llit, al primer crit

Com respondriem a la següent pregunta: mengem amb estovalles a casa nostra? La resposta pot ajudar a definir-nos si els nens han de menjar amb estovalles o sense. No veig massa inconvenient en menjar sense, però a casa sempre les posem i en Tavi de vegades ens "ajuda" a posar-les. Desde l'equip educatiu es considera que és una qüestió pedagògica i troben interessant continuar amb aquesta dinàmica.

També creuen que els nens de 0 a 1 anys tenen necessitats diferents a l'hora de menjar que els de 2 a 3 anys. És evident que l'atenció que requereixen els nadons no té res a veure amb la vigilància dels més grans. És per això que també es considera una qüestió pedagògica el fet de dinar a la mateixa aula enlloc de fer-ho tots plegats al menjador.

Crec que no costaria massa estar-hi tots d'acord si no parléssim de qüestions sanitàries. En la darrera visita de sanitat, fa pocs dies, es va tractar el tema i el tècnic de sanitat va dir que no hi havia problema sempre que es complís un protocol de neteja. Tot i que ja s'estan aplicant les recomenacions, desde l'equip educatiu estan redactant el protocol que caldrà seguir al peu de la lletra.

Pel que fa a la neteja de les estovalles ja s'ha fet algun pas per a poder tenir rentadora a l'escola i que es puguin netejar sempre amb les mateixes condicions. L'AMPA ha expressat la voluntat de col·laborar amb la financiació i el personal de neteja es podrà organitzar per a poder-ho fer. Esperem tenir novetats ben aviat.



1 comentari:

  1. Com diu en Jordi, dinar amb estoballes o sense, no suposa massa problema en principi tot i que crec que estaria bé que hi focin... Crec que lo principal seria que els nens, sobretot els més grans,(inclús el meu Biel que té 20 mesos) aprenguessin a distingir, (com a casa), dos espais independents: El de jugar i aprendre amb el de menjar. Inclús per ells seria fer algo "diferent": Sortir de la rutinaria aula de treball i joc per anar al menjador, potser una aventura, algo diferent, que els podria agradar molt i fer més feliços inclús...no ho se, jo ho dic com a mare i pensant amb els nens, sense tenir en compte altres qüestions pedagògiques. Ès una opiniò. Gràcies.

    ResponElimina