diumenge, 10 de maig de 2009

Conscienciats pel medi ambient?

Parlant amb sinceriat hauria de dir que fins fa poc era una persona no conscienciada amb el medi ambient. Amb els anys he anat incorporant la filosofia i aquest darrer any he experimentat un canvi en la meva mentalitat: Em sap greu malbaratar innecessàriament qualsevol tipus de recurs (energia, envasos, material reciclable ...) de la nostra vida quotidiana. Així doncs vaig prenent mesures per a millorar aquesta situació. El primer que he fet ha estat comprar-me un Boc'n Roll pel meu esmorzar diari i ja fa uns mesos que no genero paper de plata en els meus residus.

Desde el departament d'Educació Ambiental de la Generalitat de Catalunya s'ha posat en marxa el Programa Escoles Verdes per integrar el medi ambient amb els plans d'estudis. La gran majoria de centres adherits corresponen al 2n cicle d'ensenyament, però ja hi ha algunes llars d'infants adherides i d'altres escoles bressol interessades en poder-ho fer.

Un exemple curiós és el de l'escola argelina de Mellakou. Podeu llegir la notícia el jardín mágico del colegio verde de Mellakou. La foto que ilustra aquest text és un exemple de com reciclen les pissarres per convertir-les en un rellotge.

Però i a la nostra escola, estem fent alguna cosa per contribuir en la preservació del medi ambient? Hi ha hagut alguns pares que ja han deixat una bossa de roba a l'escola per emportar-se el que els hi toca netejar periòdicament, evitant així alguna despesa en bosses de plàstic. Com creieu que podríem col·laborar en aquest aspecte?

2 comentaris:

  1. No se si seria viable però potser podriem mirar de guardar pots i altres envasos que en principi els hem de llençar i poder reciclar-los per fer-hi jocs.

    ResponElimina
  2. Jo buscant informació sobre el boc'n roll he trobat una pàgina on tenen moltes coses relacionades amb el medi ambient. La pàgina és www.marcadiferencia.com

    ResponElimina