dijous, 4 de juny del 2009

No hi haurà límit de places pel curs 2009-2010...

El Consell de Participació cel·lebrat aquesta tarda ha estat dens i d'una durada considerable, els temes tractats eren de prou importància com per donar-hi algunes voltes. Entre els punts que s'han parlat el que potser ens ha ocupat més espai ha estat la valoració del canvi organitzatiu d'aquest any i la previsió de cara a l'any vinent. Intentaré organitzar-ho esquemàticament:

Valoració del canvi organitzatiu d'aquest any
L'equip educatiu valora negativament l'experiència, tant pel que fa a les tasques professionals com pel benestar dels nens.

Previsió curs 2009-2010
Hem pogut diferenciar clarament dues postures, la de l'equip educatiu i la de l'ajuntament.

Ajuntament: Amb l'espai actual no es poden superar les 44 places que marca la llei. S'acceptaran tots els nens que es vulguin matricular i quan es superin les 44 places posaran els recursos necessaris per a resoldre la situació. Vol diferenciar clarament que el curs tindrà dos períodes, a partir del setembre i a partir del gener, primer cal resoldre la situació de cara al setembre i llavors estudiar la situació exacta de cara al 2010 i resoldre-la en el seu moment.

Equip educatiu: S'adaptaran dins les possibilitats en el màxim de 44 places establert però valoren negativament un canvi a mig curs, tot i que acceptaran el que els digui l'ajuntament, ja que són treballadores de l'ajuntament.

La conclusió és que l'ajuntament vol començar el curs vinent amb les condicions actuals (es calcula que s'ocuparan 38 places) i resoldre la situació a partir que les places ocupades s'aproximin a 44. Sembla ser que la solució més probable és el lloguer d'un barracó. L'únic problema que hi veu l'equip educatiu amb això és que a mig curs caldrà fer un canvi i amb l'experiència d'aquest any no creuen que sigui el més convenient. Sincerament, ara mateix no hi veig cap més remei que acceptar la proposta de l'ajuntament, algú té alguna idea?

Hem acordat que aquest mes desde l'ajuntament faran un estudi de les intencions de portar els nens nascuts de cara a l'any vinent i així poder fer una millor previsió. A finals de juny ens tornarem a reunir per saber el resultat de l'estudi i veure la viabilitat pressupostària del barracó.

8 comentaris:

  1. Bé, com sempre, l'Ajuntamwnt té la última paraula i no sempre la correcta. Es una bestiesa acceptar més nens, ara ja tenen complexe de "sardines en llauna".
    Ja m'agradaria que en Monteis o en Joan Casas tingués un nen a l'escola bressol, potser ho veuerien d'una altra manera....
    En fi, la unica solució és un barracó, però d'aquí a que l'Ajunt. ho llogui o compri...
    Dóno suport a les mestres, que també ho pateixen, i com que son les treballadores han de "fer cas" del què digui l'Ajuntament. Ho trobo tot tercermundista.

    ResponElimina
  2. Jordi Soler Triadú. President AMPA Escola Bressol Pescallunes5 de juny del 2009, a les 13:43

    La postura de l'AMPA en referència al mòdul es que seria millor començar el curs amb el mòdul i no haver de fer canvis amb el curs començat.

    ResponElimina
  3. Estic totalment d'acord amb en Jordi, el millor seria començar el curs amb el mòdul.
    Sembla que a l'Ajuntament els agrada "ensopegar amb la mateixa pedra" cada any; i qui paga les conseqüències són els nens/es i els mestres.

    ResponElimina
  4. Jo també estic d'acord amb les ultims comentaris, la millor solució de cara el curs vinent seria un modul des del principi, i sobretot despres de l'experiencia d'aquest any. Però que sempre té l'ultima paraula és l'ajuntament i com que ells no hi son a dins treballant no s'en fan l'idea.Endevant per les mestres, que dins la possibilitat que els donen l'ajuntament fan el millor treball que poden.

    ResponElimina
  5. Com podeu imaginar no començar el curs amb el barracó és una qüestió de pressupost. Un barracó val molts diners i si l'ajuntament pot estalviar posar-lo una temporada ho farà. Si intentem buscar la part positiva a la postura de l'ajuntament, a principi de curs hi haurà 38 places ocupades, a diferència de les 44 actuals, i si a mig curs cal fer un canvi perque es posa un barracó, serà un canvi per tenir més espai i no menys com ha passat aquest any.

    ResponElimina
  6. Fa dos anys que es parla del barracó i han hagut d'arribar a aquest punt per tenir-lo en compte. Si els diners es destinessin primer a l'escola sí que n'hi hauria però hi ha preferències polítiques. Bé, si posen barracó que sigui des del principi. Els nens han patit molt el canvi a meitat de curs, i l'espai ha estat insuficient, cosa que ja es veia però que han hagut d'experimentar els nostres fills: Més baralles, més calor, menys activitats per falta d'espai, més nens malalts (casualitat?), més mal humor, etc.
    Com sempre, les mestres fan el que poden amb els recursos que sel's hi donen.
    S'han d'esperar al gener per veure què?
    Ja ho sabem ara: Mínim 15 nadons.
    L'ajuntament no té vergonya.

    ResponElimina
  7. Voldria donar ànims a les mestres, ja que han fet i estant fent un gran esforç perquè els nostres fills estiguin en bones condicions i intenten organitzar i gestionar el poc espai que tenen per aquest fi. M'ha sobtat que des de l'ajuntament es digui que s'havia fet l'organització com l'equip educatiu ha volgut i que fins ara no s'havien queixat, tots sabem perquè es van haver de fer aquests canvis, que recordi no va ser per iniciativa de les mestres.

    ResponElimina
  8. Estic d'acord amb el barracó al setembre però ja fa dos anys que en parlem i veig que la solució de l'ajuntament serà la mateixa, o sigui, RES !!!

    ResponElimina